resa billigare

Så kan du resa billigare

Nu när vi lagt vintern bakom oss och våren börjar smyga sig på är det många som är sugna på att boka en resa för att kickstarta sommaren. Kanske är man sugen på att lägga sin skatteåterbäring 2019 på en välförtjänt semester?

Att resa är att leva, men tyvärr är det inte särskilt billigt. Som tur är finns det en hel del smarta tips och knep som kan hjälpa dig att resa billigare. På så sätt kan du njuta av en spännande resa, utan att bli ruinerad på köpet.

Nedan kommer vi att dela med oss av våra bästa tips på hur du kan resa billigare. Glöm inte att titta igenom vår sektion med rabatter för flyg och hotell!

Välj ett billigare resmål

Det första du bör göra är att fundera över vart du vill åka. Det finns mängder av spännande resmål, men om du vill resa billigare rekommenderar vi att du väljer noggrant.

Genom att hålla dig inom Europa kan du komma extra billigt undan när det gäller flygresor. Detta eftersom det finns många europeiska lågprisflygbolag du kan resa med, till exempel Ryanair. Ibland erbjuder de flygbiljetter för bara någon hundralapp!

En annan faktor som gör att du reser billigare inom Europa är att du kan vara borta en kortare period. Då kan du resa bort under en weekend, vilket blir svårare om du reser till exempelvis Thailand.

Fem billiga resmål inom Europa

  • Budapest, Ungern. Hit är det billigt att flyga och prisnivån ligger på drygt hälften av Sveriges!
  • Prag, Tjeckien. Även detta är ett otroligt billigt och intressant resmål.
  • Varna, Bulgarien. Här finns priser som liknar de i Thailand.
  • Marmaris, Turkiet. Ett billigt resmål i närheten av de vackra grekiska öarna.
  • Algarve, Portugal. Perfekt för dig som älskar vin och mat. Och låga priser.

Resa billigare – boka tidigare

Nästa tips för dig som vill resa billigare är att boka flyg och hotell i god tid. Visst, du kan hitta billiga sista minuten-resor också, men oftast blir det billigare om du bokar långt i förväg. Genom att planera noggrant kan du spara mycket pengar.

Tänk även på att säsongen har stor inverkan på priset. Därför är det alltid bättre att vara flexibel och resa innan eller efter högsäsongen. Du bör dessutom undvika att resa under sport- och höstlov. Då kan priserna på resor många gånger dubblas.

Hyr ett privat boende istället för hotell

Många tror att det enda alternativet för boende när man är på semester är hotell. Så är det såklart inte, utan allt fler väljer att hyra ut sina privata boenden via tjänster som till exempel Airbnb. Här kan du hyra ett rum i en bostad, en lägenhet eller en hel villa!

Detta kan vara ett mycket billigare alternativ, plus att du kan hyra en lägenhet med kök och laga egna måltider. Om du vill resa billigare är detta ett ypperligt alternativ som kan spara dig flera tusenlappar.

3 snabba tips för boenden

  1. Om ni reser i grupp kan det vara billigare att hyra ett hus istället för flera separata hotellrum. Då kan ni dessutom laga mat tillsammans och spara ännu mer pengar.
  2. Välj ett boende som ligger nära en tunnelbana eller busslinje. Lokaltrafik är mycket billigare än taxi.
  3. Ett otroligt billigt frukosttips är att köpa havregryn och laga gröt till frukost. Billigt, nyttigt och gott!

Att ta sig runt

Att åka taxi överallt är inte optimalt om du vill resa billigare. Gör istället som lokalborna och utnyttja lokaltrafiken. Det är billigare och du får uppleva staden på ett helt annat sätt.

Om det är dags för utflykter kan det många gånger löna sig att hyra en bil eller en moped under en eller två dagar. På så sätt kan du utforska i din egen takt och hinna med mycket mer. Eller varför inte hyra en cykel?

Skulle ni behöva ta taxi, se till att göra upp om priset innan du sätter dig i bilen. Taxameter är dock det bästa för den som vill resa billigare.

Se över ditt bankkort

Om du ofta är ute och reser är det viktigt att du ser över ditt bankkort och dess avgifter. Många gånger kan uttagsavgifter och valutapåslag vara onödigt höga och då kan det vara på tiden att byta kort.

Det finns många kreditkort som saknar både uttagsavgifter och valutapåslag. Dessutom kan du hitta kort med bonussystem som kan ge dig rabatt på både hotell, flyg och hyrbil. Oftast ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Viktigt med försäkring!

Sist men inte minst – om du vill resa billigare – se till att ha en bra reseförsäkring. Om du förlorar dina värdesaker eller råkar ut för en olycka utomlands kommer din räkning att bli dyr. Har du en bra reseförsäkring behöver du inte bli ruinerad på din semester, utan du kan njuta ifred.

Ha gärna numret till ditt försäkringsbolag sparat i mobilen. Innan du tecknar reseförsäkring bör du dessutom se till att läsa igenom villkoren noggrant för att se vad du faktiskt får ersättning för.

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Din mailadress kommer inte att visas offentligt.